ROMAX Autolaborator Radiatie cosmica

Autolaborator Radiatie cosmica

Noua configurație a detectorului muonic mobil folosita in prezent si realizata în cadrul IFIN-HH, România, constă din două straturi de detecție in suprafata de 1 m2, fiecare incluzând patru plăci mari de scintilator cu suprafata de 1 x 0, 25 m. semnalul de pe fiecare placă este colectat de douăsprezece fibre optice și apoi citite de cate unu PMT.
Principiul de detectie a detectorului mobil este de a identifica muonii ce traversează sistemul ca evenimente de coincidență între două straturi suprapuse de material activ (1m2 scintilator).  O proprietate importantă a acestui aparat este mobilitatea acestuia, aparatul fiind conceput pentru a masura fluxul muon în diferite locații, la suprafața solului sau în subteran.
Publicatie: A Mobile Detector for Muon Measurements Based on Two Different Techniques

 

Folosim cookie-uri pentru a oferi o experienta mai buna de navigare pe site-ul nostru, pentru a analiza traficul de pe site, pentru a personaliza continutul si pentru a servi anunturi directionate. Prin apasarea butonul de confirmare sau prin continuarea navigarii pe site-ul nostru, sunteti de acord ca site-ul nostru sa stocheze cookie-uri in browser-ul dumneavoastra.