MicroMAX in domeniul cercetarii medicale

Aplicabilitatea echipamentelor de debitat cu jet de apă și abraziv, MicroMAX, in domeniul cercetării medicale

 

     

 MicroMAX ™ JetMachining ® Center este soluția ideală pentru prelucrări de precizie inalta executate cu jet de apă și abraziv. Utilizând encodere liniare avansate de înaltă precizie, sisteme inovatoare de izolare a vibrațiilor, precum și sisteme de control software, centrul MicroMAX dispune de o precizie de poziționare mai mică de cinci microni păstrând în același timp toate avantajele tehnologiei cu jet de apă. MicroMAX JetMachining nu influenteaza termic zonele prelucrate, astfel încât nu este necesară o prelucrare secundară. MicroMAX JetMachining poate debita oțel inoxidabil, titan, fibră de carbon, PEEK, sticlă, nitinol, grafit, cupru, materiale compozite, laminate, etc. cu o foarte mare precizie și o finisare deosebită, ajutand atat la realizarea prototipurilor cat si producției curente.

     Cu versatilitatea sa, MicroMAX este ideal pentru a transforma ideile în realitate. Cu o amprentă mică la sol, precizie ridicată și tăiere rapidă, este ideal in cercetarea și dezvoltarea de prototipuri debitate cu jet de apă și abraziv.

Fabricarea dispozitivelor medicale are potențialul de a deveni una dintre cele mai importante piețe emergente pentru echipamentele de debitat cu jet de apă si abraziv. Capacitatea de tăiere universală, combinată cu software-ul OMAX ușor de utilizat, fac ca echipamentele MicroMAX sa devină o necesitate pentru cei care doresc să intre pe piața de microprelucrari.

  Echipamentele MicroMAX isi gasesc aplicabilitatea in domeniul medical prin tăierea de magneziu, titan, oțel inoxidabil și alte aliaje, inclusiv aliaje cu memorie a formei. Materialele sensibile sau tratate termic nu sunt afectate negativ prin procesul de tăiere, deoarece proprietățile materialului nu sunt distruse. Polimerii, cum ar fi PEEK si cauciuc sunt taiati cu ușurință pe echipamentele de debitat cu jet de apă și abraziv. Mai mult, aluminiul si siliciul sunt tăiate cu o precizie ridicatată pentru a satisface cerințele proiectului. Procesul non-termic oferă, de asemenea, posibilitatea debitarii bio-materialelor termosensibile.

Materialele poroase, permeabile pot fi de asemenea tăiate cu jet de apă și abraziv, marele avantaj față de procesele de debitare tradițională fiind necongestionarea suprafeței materialului, asigurând o calitate superioară a produsului finit.

     Echipamentele MicroMAX sunt utilizate la tăierea pieselor plate, insa cu o axă de rotație suplimentara procesul poate fi de asemenea utilizat pentru prelucrarea modelelor mai complexe.

     Aplicațiile care folosesc tehnologia de precizie cu jet de apă și abraziv sunt deja în curs de dezvoltare în proiecte de cercetare medicala, folosind la confectionarea structurilor pentru implanturi cardiovasculare din aliaje de magneziu bioresorbabile.

Aceste structuri au rolul de a stabiliza materialele biologice după reconstrucția peretelui cardiac sau a vaselor mari în sistemul de înaltă presiune pentru o anumită perioadă de timp pentru ca apoi sa fie degradate și resorbite de catre organism. Acestea diferă de Stent-urile cardiovasculare plasate în vasele de sânge care îndeplinesc un suport static, ele fiind elastice pentru a putea efectua mișcări in dinamica de circumferința grefei.

Cerința pentru un astfel de implant este rezistența la oboseală, cu scopul de a preveni deteriorarea si a oferi suport grefei.

MicroMAX a fost identificat ca un sistem de prelucrare adecvat pentru a realiza structuri fără bavuri și influente termince, ceea ce ar influența procesul de degradare al materialului.

Piesele produse pe centrele de prelucrare MicroMAX ies in evidentă prin dimensiunile și aplicabilitățile lor. Acestea sunt folosite efectiv în chirurgia cardiovasculara. Deși componentele medicale sunt complicat de executat și provocatoare, MicroMAX este capabil să le prelucreze la cote exacte, factor critic cand este vorba de industria medicală.

     Materialele cel mai des folosite în procesul de fabricație pentru componente medicale sunt: titanul (și acoperire de titan), oțelul inoxidabil 303, 316, 455, 17-4, 17-7, 14-7, etc.

Studiile au demonstrat că anumite șuruburi metalice utilizate în scopuri ortopedice ar putea fi înlocuite cu os cortical în aplicații care implică tensiuni moderate. Osul va fi resorbit de organism și înlocuit cu țesut osos nou. Șuruburile din os cortical trebuie prelucrate astfel încât temperaturile să nu afecteze proprietățile biomecanice și osteoinductive. S-a arătat că tehnologia de debitare cu jet de apă si abraziv poate fi utilizata pentru a efectua toate operațiile necesare pentru a produce aceste tipuri de suruburi.

     Apariția centrelor de prelucrare MicroMAX  face posibila realizarea acestor elemente cu aplicabilitate in domenii de chirurgie oro-maxilo-facială și in chirurgia ortopedică.

 

Folosim cookie-uri pentru a oferi o experienta mai buna de navigare pe site-ul nostru, pentru a analiza traficul de pe site, pentru a personaliza continutul si pentru a servi anunturi directionate. Prin apasarea butonul de confirmare sau prin continuarea navigarii pe site-ul nostru, sunteti de acord ca site-ul nostru sa stocheze cookie-uri in browser-ul dumneavoastra.